ქართული

გულნარა ხეცურიანი

profile-pic

განათლება

მოსკოვის კვების მრეწველობის ტექნოლოგიური ინსტიტუტი

1981-1985

ასპირანტი

საქართველოს პოლიტექნიკური ინსტიტუტი

1968-1973

ინჟინერ-ტექნოლოგი

აკადემიური/სამეცნიერო ხარისხი

ტექნიკის მეცნიერებათა კანდიდატი

სამუშაო გამოცდილება

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

2010 - დღემდე

ასოცირებული პროფესორი

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

01.09.2006 - 01.09.2010

ასოცირებული პროფესორი

ნ.მუსხელიშვილის ტექნიკური უნივერსიტეტი

01.09.1989 - 01.09.2006

ასისტენტ პროფესორი

ნ.მუსხელიშვილის ტექნიკური უნივერსიტეტი

01.09.1988 - 01.09.1989

უფროსი მასწავლებელი

სამეცნიერო პუბლიკაციები ბოლო 10 წელი

ფუნქციონალური დანიშნულების შაქროვნი ნამცხვრის ახალი ასორტიმენტი

საქართველოს საინჟინრო სიახლეები №4, 2013. გვ. 126-129, საქართველოს საინჟინრო აკადემიის გამომცემლობა. თბილისი. საქართველო.
ხეცურიანი გ.

მაღალი ბიოლოგიური ღირებულების ფქვილოვანი საკონდიტრო ნაწარმის ახალი ასორტიმენტი

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის „მოამბე“ 2013 გვ.54-62
ხეცურიანი გ.; ქარჩავა მ.; ბანძელაძე ქ.

ხორბლის გაღივებული მარცვლის უსაფრთხოების ამაღლების მეცნიერული ასპექტები

საქართველოს საინჟინრო სიახლეები 1 2014 გვ.136-139
ფრუიძე ე.; ხეცურიანი გ.; ხუციძე ც.;

მოცვი - ფუნქციონალური დანიშნულების ჟელირებული საკონდიტრო ნაწარმის პერსპექტიული ნედლეული

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის „მოამბე“ 2015 გვ.26-34
ხეცურიანი გ.

ქართული წითელი ყურძნის გამონაწნეხის გამოყენების პერსპექტივები საკონდიტრო წარმოებაში

საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის „მოამბე“ 2(36) 2016 გვ.128-130
ხეცურიანი გ.; ხუციძე ც.

გალეტის კვებითი ღირებულების ამაღლების შესაძლებლობა ადგილობრივი მცენარეული რესურსების ბაზაზე

საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის „მოამბე“ 1(35) 2016 გვ.118-120
ხეცურიანი გ.; ბერულავა ი.

ფიჭვის მტვერის ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებები

საქართველოს საინჟინრო სიახლეები 2 2017 გვ.179-181
ქარჩავა მ.; არნანია თ.; ჯინჯოლია შ.; ბერულავა ი.; ხეცურიანი გ.; ქაჯაია ნ.

ტოპინამბურის ნახევარფაბრიკატის გამოყენების პოტენციალი საკონდიტრო წარმოებაში

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის „მოამბე“ 1 2017 გვ.28-37
გ.ხეცურიანი

შაქროვანი ნამცხვრის კვებითი ღირებულების ამაღლება არატრადიციული მცენარეული ნედლეულის გამოყენებით.

საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის „მოამბე“. 1(39) 2018 გვ.148-151
ხეცურიანი გ., ბერულავა ი.

შაქროვანი საკონდიტრო ნაწარმის კვებითი ღირებულების ამაღლების შესაძლებლობა გოგორის თესლის გამოყენებით.

საქართველოს საინჟინრო სიახლენი. 1 2018 გვ.101-105
ხეცურიანი გ.

საკვები ბოჭკოს გავლენა შედღვებილი საკონდიტრო მასების სტრუქტურასა და ხარისხზე.

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის „მოამბე“. 2 2018 გვ.35-43
ხეცურიანი გ.

რძის შრატის გადამუშავების ურეაგენტო ტექნოლოგია ბოპოლარული ელექტროდიალიზის გამოყენებით

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის „მოამბე“. 2(14) 2019 გვ.35-44
რუხაძე შ., ტოლმაჩევი ვ., აფრიდონიძე მ., ხეცურიანი გ., ნურმუხამედოვი ა.

ყურძნის წიპწის გადამუშავების პროდუქტების გამოყენების პერსპექტივები საქართველოში

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის „მოამბე“. 1(15) 2020 გვ.17-23
ხეცურიანი გ., ჩომახიძე თ.

ახალი თაობის დიეტური პურის ტექნოლოგიის შემუშავება სოიოს გადამუშავების პროდუქტების გამოყენებით ინგლისურ ენაზე

აგრარული მეცნიერების სიახლეები, 15 2 2017 177-180
სილაგაძე მ., გაჩეჩილაძე ს., ფრუიძე ე., ხეცურიანი გ., ხვადაგიანი ხ., ფხაკაძე გ.

რძის შრატისგან ლაქტოზის წარმოების ტექნოლოგიური პროცესის გაუმჯობესება ბიპოლარული ელექტროდიალიზის მეთოდის გამოყენებით. ინგლისურ ენაზე

ავსტრიული ტექნიკური და საბუნებისმეტყველო მეცნიერებების ჟურნალი Premier Publishing 0, 3-4, 2021, 37-42
რუხაძე შ., ტოლმაჩევ ლ., ფხაკაძე გ., სილაგაძე მ., ხეცურიანი გ.

მაღალი ბიოლოგიური ღირებულების დიეტური სასმელის წარმოება რძის გადამუშავების მეორადი პროდუქტების გამოყენებით

საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის "მოამბე" 2(46) 2021 გვ.51-55
მ. სილაგაძე, გ.ხეცურიანი, შ.რუხაძე, მ.რუხაძე, გ.ფხაკაძე, ა.ღვინეფაძე

გოგრის თესლის გამოყენების შესაძლებლობა ფუნქციური დანიშნულების მარციპანის კანფეტის წარმოებაში

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის „მოამბე“. 1(21) 2023 გვ.39-54
გ.ხეცურიანი., თ. ჩომახიძე

სამეცნიერო კონფერენციები

ხილის გამონაწნეხები - ნედლეული მაღალი ბიოლოგიური ღირებულების ხილის ფქვილის მისაღებად

2013
საერთაშორისო სამეცნიეროპრაქტიკული კონფერენცია „ინოვა ციური ტექნოლოგიები და თანამედროვე მასალები“, ქუთაისი,საქართველო

მაღალი ბიოლოგიური ღირებულების შედღვებილი საკონდიტრო ნაწარმის ახალი ასორტიმენტი

2013
საერთაშორისო სამეცნიეროპრაქტიკული კონფერენცია „ინოვა ციური ტექნოლოგიები და თანამედროვე მასალები“, ქუთაისი,საქართველო

ჟელირებული საკონდიტრო ნაწარმის ახალი ასორტიმენტი

2014
საერთაშორისსო სამეცნიერო-ტექნიკური კონფერენცია "მეცნიერება და ინოვაციური ტექნოლოგიები" ქუთაისი,საქართველო

ბოსტნეულის დანამატების გამოყენება დიეტურ ფქვილოვან ნაწარმში

2015
საერთაშორისსო სამეცნიერო-ტექნიკური კონფერენცია "ფუნქციონალური დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების ინოვაციური ტექნოლოგიები" ქუთაისი,საქართველო

დაბალკალორიული ფქვილოვანი ნაწარმი - თაფლაკევრა

2015
საერთაშორისსო სამეცნიერო-ტექნიკური კონფერენცია "ფუნქციონალური დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების ინოვაციური ტექნოლოგიები" ქუთაისი,საქართველო

სელის კულტურა საქართველოში და მისი გამოყენების პერსპექტივები სამკურნალო და პროფილაქტიკური დანიშნულების პროდუქციის წარმოებაში. რუსულ ენაზე.

2015
საერთაშორისო სამეცნიერო და პრაქტიკული კონფერენცია "სურსათის ტექნოლოგია, პურპროდუქტები და საკვები" უკრაინა, ოდესა

საქართველოში მარმელადისა და პასტილის პროდუქტების ასორტიმენტის განვითარების აქტუალური ტენდენციები ჯანსაღი კვების პერსპექტივიდან. რუსულ ენაზე

2015
საერთაშორისო სამეცნიერო და პრაქტიკული კონფერენცია "საკონდიტრო მრეწველობის განვითარების მიღწევები და პერსპექტივები" უკრაინა, კიევი

მანდარინის გამონაწნეხების გამოყენების პერსპექტივები შემკოჭავი ნამცხვრის წარმოებაში

2016
საერთაშორისსო სამეცნიერო-ტექნიკური კონფერენცია "თანამედროვე საინჟინრო ტექნოლოგიები და გარემოს დაცვა". საქართველო, ქუთაისი

დიეტური კვებისათვის ჟელე-ხილის მარმელადის ახალი ასორტიმენტის შემუშავება

2016
საერთაშორისო სამეცნიერო და პრაქტიკული კონფერენცია " საკონდიტრო მრეწველობის განვითარების მიღწევები და პერსპექტივები" უკრაინა, კიევი

პერსპექტიული ნედლეული ფუნქციური დანიშნულების შედღვებილი საკონდიტრო ნაწარმისთვის. რუსულ ენაზე

2016
საერთაშორისო სამეცნიერო და პრაქტიკული კონფერენცია "სურსათის ტექნოლოგია, პურპროდუქტები და საკვები" უკრაინა, ოდესა

ფქვილოვანი ნაწარმის წარმოებაში არატრადიც იული ნედლეულის გამოყენების შესაძლებლობა. ინგლისურ ენაზე

2017
საერთაშორისო სამეცნიერო და პრაქტიკული კონფერენცია "ფლორისა და ფაუნის ეკოლოგიური და ბიოლოგიური კეთილდღეობა" რუსეთი, ბლაგოვეშჩენსკი--ამური

დასავლეთ საქართველოს სხვადასხვა ტყის ზონის კავკასიური წიფლის ნაყოფი და მათი გამოყენების პერსპექტივები პურპროდუქტების წარმოებაში. რუსულ ენაზე

2017
საერთაშორისო სამეცნიერო და პრაქტიკული კონფერენცია "ინოვაციური ტექნოლოგიები პურპროდუქტების მრეწველობაში" უკრაინა, კიევი

ახალი თაობის მაიონეზური პროდუქტების ტექნოლოგიის დამუშავება

2018
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია „თანამედროვე მეცნიერება და ინოვაციური პრაქტიკა“ ქუთაისი, საქართველო,

კავკასიური წყავის ნაყოფის კომპლექსური კვლევა ახალი თაობის ხილჟელეს პროდუქტების წარმოებისთვის. ინგლისურ ენაზე

2019
მე-6 საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია „საკონდიტრო მრეწველობის განვითარების მიღწევები და პერსპექტივები“ უკრაინა, კიევი

ახალი თაობის დიაბეტის პროდუქტების წარმოების სამეცნიერო და პრაქტიკული ასპექტები. რუსულ ენაზე

2020
მე-7 საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია „საკონდიტრო მრეწველობის განვითარების მიღწევები და პერსპექტივები“ უკრაინა, კიევი

ბიპოლარული ელექტროდიალიზის გამოყენებით შრატის დამუშავების ურეაგენტო ტექნოლოგია. ინგლისურ ენაზე

2020
მე-7 საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია „საკონდიტრო მრეწველობის განვითარების მიღწევები და პერსპექტივები“ უკრაინა, კიევი

კონცენტრირებული ლაქტოზის შემცველი ნედლეულის დემინერალიზაცია

2020
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია „საკვები პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

ხაჭოს შრატის მიკროფლორის განვითარების კვლევა ელექტროდიალიზით დამუშავების პროცესში

2021
საერთაშორისი სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია „ინოვაციური პროცესები და ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

ინოვაციები რძეზე დაფუძნებული საკონდიტრო ნაწარმის წარმოებაში. ინგლისურ ენაზე

2021
GAAS-ის პროფესორის/აკადემიკოსის გურამ ტყემალაძის 80 წლის იუბილეს აღსანიშნავად საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია `„ინოვაციური კვლევის ასპექტები საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებაში“.

ყურძნის წიპწის ფქვილის („კოპტონი“) გამოყენების შესაძლებლობა ფუნქციური დანიშნულების შემკოჭავი ნამცხვრის წარმოებაში. ინგლისურ ენაზე.

2022
ІХ საერთაშორისო სპეციალიზებული სამეცნიერო და პრაქტიკული კონფერენცია „საკონდიტრო მრეწველობის განვითარების მიღწევები და პერსპექტივები. უკრაინა, კიევი

ფერმენტირებული ნახევარფაბრიკატების წარმოება უგლუტენო ფქვილოვანი პროდუქტებისთვის. ინგლისურ ენაზე

2023
VII საერთაშორისო სპეციალიზებული სამეცნიერო და პრაქტიკული კონფერენცია „ინოვაციური ტექნოლოგიები პურპროდუქტების წარმოებაში“ უკრაინა, კიევი

ყურძნის წიპწის გამოყენების შესაძლებლობა ფუნქციური დანიშნულების მარციპანის კანფეტის წარმოებაში. ინგლისურ ენაზე.

2023
Х საერთაშორისო სპეციალიზებული სამეცნიერო და პრაქტიკული კონფერენცია „საკონდიტრო მრეწველობის განვითარების მიღწევები და პერსპექტივები“ უკრაინა, კიევი

პროექტები და გრანტები

ახალი თაობის დიაბეტურიპროდ უქტებისტექნოლოგიებისდამუშა ვება AR/201/10-150/12

2013- 2015
მკვლევარი, რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდი.

CARYS-19-972 რძის შრატის გადამუშავების ურეაგენტო ტექნოლოგია ბიპოლარული დიალიზის გამოყენებით

2020-2021
ექსპერიმენტატორი, რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდი.

FR - 23- 3721 რძის შრატის ფუძეზე ფუნქციონალური რძემჟავა სასმელის წარმოების ინოვაციური ტექნოლოგიის დამუშავება

2023-2025
კოორდინატორი, რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდი.

ტრენინგები და სემინარები

Clarivate

2020
Система поиска научной информации

Clarivate

2020
Анализ научной информации: информационные инструменты Clarivat для ученых и администраторов

Clarivate

2020
Практические рекомендации по публикации в международных журналах

დამატებითი ინფორმაცია

საქართველოს პრეზიდენტის 2013 წლის 26 ივნისის №26/06/02 განკარგულებით დაჯილდოვებული ვარ ღირსების ორდენით №844, მოწმობა №07286