ქართული

შორენა ჩაკვეტაძე

profile-pic

განათლება

ქუთაისის ნიკო მუსხელიშვილის სახელობის სახელმწიფო ტექნიკური უნივერსიტეტი

2001-2005

სპეციალობა: ,,მეტროლოგიის, სტანდარტიზაციისა და სერთიფიკაციის“, კვალიფიკაცია ტექნიკოს- ტექნოლოგი

საქართველოს სუბტროპიკული მეურნეობის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

2005-2007

,,სამადუღრო წარმოების ბიოტექნოლოგია და მეღვინეობა“, კვალიფიკაცია ტექნოლოგიების მაგისტრი

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

2015-2018

აგრარულ მეცნიერებათა აკადემიური დოქტორი

აკადემიური/სამეცნიერო ხარისხი

აგრარულ მეცნიერებათა აკადემიური დოქტორი

სამუშაო გამოცდილება

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

2011- 2018

აგრარული ფაკულტეტი. სუბტროპიკული კულტურების ტექნოლოგიის დეპარტამენტი, დეპარტამენტის ლაბორანტი

საქართველოს სუბტროპიკული მეურნეობის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

2005 - 2011

სუბტროპიკული კულტურების ტექნოლოგიისა და მექანიზაციის ფაკულტეტი, სუბტროპიკული კულტურების ტექნოლოგიის დეპარტამენტი, დეპარტამენტის ლაბორანტი

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

2015 -2022

მოწვეული სპეციალისტი

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

2022 წლიდან დღემდე

ასისტენტ პროფესორი

სამეცნიერო პუბლიკაციები ბოლო 10 წელი

სხვადასხვა სახის ჩაიზე ჩაის ნედლეულის ხარისხობრივი მაჩვენებლების გავლენა

,,აგრო NEWS”, პერიოდული სამეცნიერო ჟურნალი N3, ქუთაისი, 2017წ. გვ. 36-40
მაყვალა ფრუიძე, შორენა ჩაკვეტაძე

ჩაის უხეში და არაკონდიციური ფოთლიდან კონცენტრატის მიღება, აიროვანი ნახშირის დიოქსიდის წნევის არეში დამუშავებით.

ქუთაისის სამეცნიერო ცენტრის ჟურნალი ,,ნოვაცია”, №15, 2015, გვ. 214-218.
მაყვალა ფრუიძე, ეკატერინე ბენდელიანი, შორენა ჩაკვეტაძე

ჩაის თანამედროვე ნედლეულის გამოკვლევა იმერეთსა და სამეგრელოში

,,აგრო NEWS”, პერიოდული სამეცნიერო ჟურნალი №2, ქუთაისი, 2015წ. გვ. 113-119
მაყვალა ფრუიძე, ეკატერინე ბენდელიანი, შორენა ჩაკვეტაძე

ჩინური ჩაის წარმოება და მისი კლასიფიკაცია

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტის „მოამბე“, №2, 2017წ, გვ. 27-32
შორენა ჩაკვეტაძე

ჩაის ექსტრაქტულობა და მასზე მოქმედი ფაქტორები

საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის სამეცნიერო შრომათა კრებული,თბილისი, 1(39), 2018წ. გვ, 87-92
მაყვალა ფრუიძე, შორენა ჩაკვეტაძე, ეკატერინე ბენდელიანი

ჩაი ვარდის ფურცლებით

ქუთაისის სამეცნიერო ცენტრის ჟურნალი `ნოვაცია”, ქუთაისი, №21, 2018წ, 31-37
მაყვალა ფრუიძე, შორენა ჩაკვეტაძე, ეკატერინე ბენდელიანი

Tea production of different plant additives Using

ქუთაისის სამეცნიერო ცენტრის ჟურნალი `ნოვაცია”, ქუთაისი, №21, 2018წ, გვ. 37-41
SHORENA CHAKVETADZE

კენკროვნების შრობა ინფრაწითელი სხივების არეში

ქუთაისის სამეცნიერო ცენტრის ჟურნალი `ნოვაცია”, ქუთაისი, №21, 2018წ, გვ. 25-30
შორენა ჩაკვეტაძე

საქართველოში გავრცელებული თრიმლის (Cotinuscoggygria) ფოთლის ფიზიკურ - ქიმიური მაჩვენებლების გამოკვლევა

საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის სამეცნიერო შრომათა კრებული, თბილისი, 2018, №2(40), გვ.105-108.
მაყვალა ფრუიძე, ეკატერინე ბენდელიანი, შორენა ჩაკვეტაძე

ჩაის გამდიდრება თუთის ფოთლებისა და ნაყოფების დამატებით

ქუთაისის სამეცნიერო ცენტრის ჟურნალი `ნოვაცია”, ქუთაისი, №22, 2018წ, გვ.39-45
მაყვალა ფრუიძე, ეკატერინე ბენდელიანი, შორენა ჩაკვეტაძე

ფშატით (Elaeagnus) გამდიდრებული ჩაის წარმოება

,,აგრო NEWS”, პერიოდული სამეცნიერო ჟურნალი №5, ქუთაისი, 2018 წ. გვ. 47-51
მაყვალა ფრუიძე, ეკატერინე ბენდელიანი, შორენა ჩაკვეტაძე

თუთის (Morus) მცენარის გამოკვლევა და მისი სახალხო - სამეურნეო მნიშვნელობა

,,აგრო NEWS”, პერიოდული სამეცნიერო ჟურნალი №6, ქუთაისი, 2020 წ. გვ. 70-75
მაყვალა ფრუიძე, შორენა ჩაკვეტაძე, ეკატერინე ბენდელიანი

Интенсификация процессов сушки ягод в поле ИК лучей.

Аэкономика: экономика и сельское хозяйство, (20).URL, №8, 2017, 1/9-9/9
Микаберидзе М.Ш., Чакветадзе Ш. М., Пруидзе М. Р.

Phenolic compounds Cotoneaster pyracantha L and their antioxidant activity are common in Georgia

,,აგრო NEWS”, პერიოდული სამეცნიერო ჟურნალი ტომი 8, №7, ქუთაისი, 2020 წ. გვ. 59-62
Pruidze Makvala, Bendeliani Ekaterine, Chakvetadze Shorena

ჩაის პროდუქტის გამდიდრება ბიოაქტიური მცენარეული დანამატებით

,,აგრო NEWS”, პერიოდული სამეცნიერო ჟურნალი ტომი 8, №8, ქუთაისი, 2021 წ. გვ. 101-106
ფრუიძე მაყვალა, ჩაკვეტაძე შორენა, ბენდელიანი ეკატერინე

კენკროვანი მცენარეებისაგან ბალახოვანი ჩაის მიღების ტექნოლოგია

,,აგრო NEWS”, პერიოდული სამეცნიერო ჟურნალი ტომი 9, №9, ქუთაისი, 2023 წ.
ფრუიძე მაყვალა ჩაკვეტაძე შ. ბენდელიანი ეკატერინე

სამეცნიერო კონფერენციები

საერთაშორისო სამეცნიერო - პრაქტიკული ინტერნეტ-კონფერენცია „ბიოუსაფრთხო კვების პროდუქტთა პრობლემები და ბიზნეს გარემო“

2014
ღვინის ძირითადი ორგანული მჟავების როლი ლიზინის ბიოსინთეზში მეორეული სპირტული დუღილის დროს, ქუთაისი, საქართველო, აწსუ.

მეოთხე საერთაშორისო სამეცნიერო - პრაქტიკული ინტერნეტ-კონფერენცია „ბიოუსაფრთხო კვების პროდუქტთა პრობლემები და ბიზნეს გარემო“

2014
მცენარეული დანამატით გამდიდრებული ჩაის პროდუქტის წარმოების ეკონომიკური ეფექტიანობა, ქუთაისი, საქართველო, აწსუ.

საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია

2015
ჩაი სასარგებლო საგემოვნო პროდუქტი, ქუთაისი, საქართველო, აწსუ.

მეექვსე საერთშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული ინტერნეტ-კონფერენციის შრომების კრებული „ბიოუსაფრთხო კვების პროდუქტთა პრობლემები და ბიზნეს გარემო“

2016
ჩაის წარმოების თანამედროვე მდგომარეობა საქართველოში და მისი განვითარების შესაძლებლობები, ქუთაისი, საქართველო, აწსუ.

„თანამედროვე ფარმაცია-მეცნიერება და პრაქტიკა“

2017
ჩაის სასმელის გამდიდრება მცენარეული ბიოაქტიური დანამატებით, ქუთაისი, საქართველო, აწსუ.

მეცნიერთა კვლევის შედეგების კომერციალიზაცია’’

2018
ჩაის წარმოება სხვადასხვა მცენარეული დანამატების გამოყენებით, ქუთაისი, საქართველო, აწსუ.

интернет конференция ,,Федеральное государственное бюджетное научное учреждение «Всероссийский научно - исследовательский институт цветоводства и субтропических культур»

2019
tea production of different plant and additives using, Сочи, Росия.

საერთაშორისო სამეცნიერო - პრაქტიკული კონფერენცია

2020
საქართველოში გავრცელებული ველური კენკრის - ჩიტივაშლას (Cotoneaster pyracantha L) ფიზიკურ - ქიმიური მაჩვენებლების გამოკვლევა, ქუთაისი, საქართველო, აწსუ.

საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია, ,,ინოვაციური კვლევის ასპექტები აგრარულ მეცნიერებებში“

2021
ლუდის წარმოების პროცესების ინტენსივობაზე და ხარისხობრივ მაჩვენებლებზე ჩაის დანამატების გავლენა, თბილისი, საქართველო.

საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია, ,,ინოვაციური კვლევის ასპექტები აგრარულ მეცნიერებებში“

2021
ასკილის (Rosa caninaL) მნიშვნელობა და მისი გამოყენება ჩაის მრეწველობაში, თბილისი, საქართველო.

მეორე საერთაშორისო სამეცნიერო - პრაქტიკული კონფერენცია ,,ახალი ინციატივები’’

2022
დანამატებიანი ჩაის პროდუქტის კვლევის ინოვაციური ასპექტები, ქუთაისი, საქართველო, აწსუ.

რესპუბლიკური სამეცნიერო - პრაქტიკული კონფერენცია ,,მომავლის მეცნიერები“- მიძღვნილი აწსუს 90 წლის იუბილისადმი

2023
სამკურნალო პროფილაქტიკური ჩაის წარმოება პიტნისა და გვირილის ყვავილების დანამატებით, ქუთაისი, საქართველო, აწსუ.

პროექტები და გრანტები

ტრენინგები და სემინარები

აკაკი წერეთლის სახელმჭიფო უნივერსიტეტი

2017
Quantitative Reserch Methods of Social sciences

პრაჟის უნივერსიტეტი და აკაკი წერეთლის სახელმჭიფო უნივერსიტეტი

2017
„სწავლების ხარისხის გაუმჯობესება აწსუ–ში“

ქუთაისის საერთაშორისო უნივერსიტეტი

2022
EU – GEORGIA CONFERENCE ,,GEORGIA’S FULLENGAGEMENT WITH HORIZONE EUROPE”