ქართული

მანანა ქარჩავა

profile-pic

განათლება

საქართველოს სუბტროპიკული მეურნეობის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

2004-2011

ტექნიკის მეცნიერებათა დოქტორი

მოსკოვის პლეხანოვის სახელობის სახალხო მეურნეობის ინსტიტუტი

1987-1990

ტექნიკის მეცნიერებათა კანდიდატი

ნ.ი.მუსხელიშვილის სახელობის ქუთაისის პოლიტექნიკური ინსტიტუტი

1972-1977

ინჟინერ-ტექნოლოგი

აკადემიური/სამეცნიერო ხარისხი

ტექნიკის მეცნიერებათა დოქტორი

სამუშაო გამოცდილება

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

01.09.2006 - დღემდე

საკვები პროდუქტების ტექნოლოგიების დეპარტამენტის ხელმძღვანელი,, პროფესორი

სამეცნიერო პუბლიკაციები ბოლო 10 წელი

საქართველოს ზეთოვანი სელის თესლისა და მათი გადამუშავების პროდუქტების შემადგენლობა და ხარისხი (რუსულ ენაზე)

Ж. Масложыровая промышленность, №2. с.20-23. 2013 г.
სილაგაძე მ., ქარჩავა მ., ბერულავა ი., ყიფიანი ა., კოპალეიშვილი თ.

არატრადიციული მცენარეული ნედლეული დაბალი გლიკემიური ინდექსით ახალი თაობის დიაბეტური საკონდიტრო ნაწარმისათვის.

ჟ."საქართველოს საინჟინრო სიახლენი".№4 გვ.103-107. 2013. .
ქარჩავა მ.ს.სილაგაძე მ.ს. ჯინჯოლია შ .რ. ფხაკაძე ნ.მ.

დიაბეტური დანიშნულების უალკოჰოლო სასმელები საქართველოს მინერალური წყლების ფუძეზე.

ჟ."საქართველოს საინჟინრო სიახლენი". №4(72) გვ.76-79. 2014. .
ქარჩავა მ.ს. სილაგაძე მ.ა. ბერულავა ი.ო.

დიაბეტური დანიშნულების დაბალგლიკემიური კრეკერის ტექნოლოგიის დამუშავება

ჟ."საქართველოს საინჟინრო სიახლენი". №2(70) გვ 99-103. 2014. .
ქარჩავა მ.ს. სილაგაძე მ.ა. ბერულავა ი.ო.

ახალი თაობის დიაბეტური საკონდიტრო ნაწარმის პროფილაქტიკური ეფექტურობა

ჟ."საქართველოს საინჟინრო სიახლენი". №2(76) გვ 99-102. 2015. .
ქარჩავა მ.ს. სილაგაძე მ.ა. ბერულავა ი.ო.

ახალი თაობის დიაბეტური პროდუქტები - თვისობრივად ახალი პროდუქტი ქართულ ბაზარზე

ჟ."საქართველოს საინჟინრო სიახლენი". №2(76) გვ 103-106. 2015. .
ქარჩავა მ.ს. სილაგაძე მ.ა. ბერულავა ი.ო.

ნატურალური ბიოლოგიურად აქტიური საკვები დანამატები ბავშვთა კვების პროდუქტებისათვის

ჟ."საქართველოს საინჟინრო სიახლენი". №4(80) გვ 145-148. 2016. .
ქარჩავა მ.ს. ბერულავა ი.ო. ჯინჯოლია მ. შ. ერგემლიძე თ. დ. კინწურაშვილი ნ.ჯ.

ფუნქციონალური დანიშნულების საკვები დანამატებისა და პროდუქტების ახალი ტექნოლოგიები (ინგლისურ ენაზე)

ჟ. აგროNEWS". №4 გვ 130-135. 2017.
ქარჩავა მ., კოინწურაშვილი ნ., ბერულავა ი.

ფიჭვის მტვერის ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებები

ჟ. "საქართველოს საინჟინრო სიახლენი" №2(82) გვ 179-182. 2017
ქარჩავა მ.ს. არნანაია თ.გ. ჯინჯოლია შ.რ. ბერულავა ი.ო. ხეცურიანი გ.ს. ქაჯაია ნ.შ.

ბუნებრივი მინერალური და ვიტამინური დანამატებით გამდიდრებული ხორცის პროდუქტები ბავშვთა კვებისათვის (ინგლისურ ენაზე)

ჟ. "Juvenis scientia" №4 p.7-9. 2018
ქარჩავა მ., ბერულავა ი., კინწურაშვილი ნ., ერგემლიძე თ.

ნატურალური, ჰიპოგლიკემიური საკვები დანამატის ტექნოლოგია და პროფილაქტიკური ეფექტურობა (ინგლისურ ენაზე)

j."Bulletin of Science and Practice" №2(4) p.131-137. 2018
ქარჩავა მ., ბერულავა ი., კინწურაშვილი ნ., ერგემლიძე თ.

ნატურალური საკვები ბოჭკო - ანტიოქსიდანტური მოქმედების პოლისაქარიდული საკვები დანამატი (ინგლისურ ენაზე)

j."Bulletin of Science and Practice" №3(5) p.154-162. 2019
ქარჩავა მ., ბერულავა ი., კინწურაშვილი ნ., ერგემლიძე თ.

სკოლამდელი ასაკის ბავშვთა ფაქტიური კვების კორექცია ბიოლოგიურად აქტიური დანამატების გამოყენებით.

ჟ. "საქართველოს საინჟინრო სიახლენი" №3 გვ 14-19. 2021
მ. ქარჩავა, ი. ბერულავა, თ. ერგემლიძე

გოგრის თესლის ბიოლოგურად აქტიურ ნივთიერებათა ფუნქციური თვისებები

ჟ. "საქართველოს საინჟინრო სიახლენი" №3 გვ 27-29. 2022
ხ.ცაგარეიშვილი, შ.ჯინჯოლია, მ.ქარჩავა

სამეცნიერო კონფერენციები

მაღალი ბიოლოგიური ღირებულების შედღვებილი საკონდიტრო ნაწარმის ახალი ასორტიმენტი.

2013
საერთაშორისო კონფერენცია ,,ინოვაციური ტექნოლოგიები და თანამედროვე მასალები, ქუთაისი, საქართველო.

არატრადიციული მცენარეული ნედლეული დაბალგლიკემიური დიაბეტური პროდუქტებისათვის

2015
საერთაშორისო კონფერენცია: "ფუნქციონალური დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების ინოვაციური ტექნოლოგიები", ქუთაისი, საქართველო

დაბალგლიკემიური ფქვილოვანი ნაწარმი - თაფლაკვერა

2015
საერთაშორისო კონფერენცია: "ფუნქციონალური დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების ინოვაციური ტექნოლოგიები", ქუთაისი, საქართველო

ახალი თაობის დიაბეტური პროდუქტების წარმოების მეცნიერულ-პრაქტიკული ასპექტები

2015
საერთაშორისო კონფერენცია: "ფუნქციონალური დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების ინოვაციური ტექნოლოგიები", ქუთაისი, საქართველო

საქართველოს მინერალური წყლების გამოყენება დიაბეტურ კვებაში

2015
საერთაშორისო კონფერენცია: "ფუნქციონალური დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების ინოვაციური ტექნოლოგიები", ქუთაისი, საქართველო

კანცეროგენული აქტივობის საკვები პროდუქტების შექმნის პერსპექტივები

2016
საერთაშორისო კონფერენცია "თანამედროვე საინჟინრო ტექნოლოგიები და გარემოს დაცვა", ქუთაისი, საქართველო

ანტიკანცეროგენული აქტივობის საკვები პროდუქტები და დანამატები

2018
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია "თანამედროვე მეცნიერება და ინოვაციური პრაქტიკა", ქუთაისი, საქართველო

ნატურალური ვიტამინური და მინერალური საკვები დანამატები ფუნქციონალური დანისნულების საკვები პროდუქტებისათვის

2018
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია "თანამედროვე მეცნიერება და ინოვაციური პრაქტიკა", ქუთაისი, საქართველო

იმერეთის რეგიონის ბავშვთა კვების სტატუსის კორექცია

2018
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია "თანამედროვე მეცნიერება და ინოვაციური პრაქტიკა", ქუთაისი, საქართველო

საქართველოს მინერალური წყლებისა და სამკურნალო მცენარეების გამოყენება დიაბეტურ კვებაში (რუსულ ენაზე)

2020
მე-4 საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია - "ფქვილოვანი ნაწარმის ინოვაციური ტექნოლოგიები". კიევი, უკრაინა.სურსათის ტექნოლოგიების ეროვნული უნივერსიტეტი.

ახალი თაობის დიაბეტური პროდუქტების წარმოების მეცნიერულ-პრაქტიკული ასპექტები (რუსულ ენაზე)

2020
მე-4 საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია - "ფქვილოვანი ნაწარმის ინოვაციური ტექნოლოგიები". კიევი, უკრაინა.სურსათის ტექნოლოგიების ეროვნული უნივერსიტეტი.

ვიტამინებით და მინერალებით გამდიდრებული პროდუქტები სკოლამდელი ასაკის ბავშვთა კვების სტატუსის კორექციისათვის (ინგლისურ ენაზე)

2021
სსმმ აკადემიის აკადემიკოსის, პროფესორ გურამ ტყემალაძის 80 წლის იუბილისადმი მიძღვნილი საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია " ინოვაციური კვლევის ასპექტები აგრარულ მეცნიერებებში", თბილისი, საქართველო

პროექტები და გრანტები

დიაბეტური დანიშუნლების პურისა და სხვა ფქვილოვანი ნაწარმის ტექნოლოგია. № GNSF/ST07/7-256

2007-2009
სამეცნიერო ხელმძღვანელი,შოთა რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდი.

FR/474.3-122/12. ელექტრომემბრანულ სისტემებში სითბო და მასაგადაცემის პროცესების კვლევა მაღალეფექტური ელექტროდიალიზის აპარატების წარმოების მიზნით

2013
მკვლევარი,შოთა რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდი.

№216/752 ძლიერი ანტიოქსიდანტური პოლიფენოლური კონცენტრატის ინოვაციური ტექნოლოგია.

2016
მკვლევარი,შოთა რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდი.

AR/201/10-150/12

2013-2015
სამეცნიერო ხელმძღვანელი,შოთა რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდი.

ტრენინგები და სემინარები

ევროპა ჩვენი სახლია

2019
DCFTA-ისა და მცირე და საშუალო საწარმოების სტრატეგიის იმპლემენტაციისათვის ეფექტური მოდელის შექმნა (სურსათის უვნებელობა)

Clarivate Web of Science

2020
Web of Science: სისტემა სამეცნიერო ინფორმაციის საძიებლად

Clarivate Web of Science

2020
მეცნიერებისა და ადმინისტრატორების საინფორმაციო ინსტრუმენტები

Clarivate Web of Science

2021
ანტიპლაგიატის სისტემა სამეცნიერო პუბლიკაციების ავტორის დასახმარებლად;

საერთაშორისო ორგანიზაცია GIZ

2021
სურსათის უვნებლობის სისტემის (HACCP) ლიდერების და კონსულტანტების მოსამზადებელი კურსი

დამატებითი ინფორმაცია

2023 - სამაგისტრო პროგრამის "სურსათის ტექნოლოგია და უვნებლობა" - ხელმძღვანელი. 2020-დღემდე -სადოქტორო პროგრამის "სურსათის მეცნიერება და ტექნოლოგია" -ხელმძღვანელი. 2018-დღემდე -საბაკალავრო პროგრამის "საკვები პროდუქტების ტექნოლოგია და უვნებლობა" - ხელმძღვანელი