ქართული

ოთარი სესიკაშვილი

profile-pic

განათლება

მოსკოვის კვების მრეწველობის ტექნოლოგიური ინსტიტუტი

1981-1984

ტექნიკის მეცნიერებათა კანდიდატი, TH №083245, 31.07.1985

საქართველოს პოლიტექნიკური ინსტიტუტი

1971-1976

ინჟინერ-მექანიკოსი, წარჩინებით Ч № 755284

აკადემიური/სამეცნიერო ხარისხი

ასოცირებული პროფესორი / ტექნიკის მეცნიერებათა კანდიდატი

სამუშაო გამოცდილება

აკაკი წერეთლის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

2006-დღემდე

ასოცირებული პროფესორი

საქართველოს საინჟინრო აკადემია

25.03.2019 - დან -დღემდე

წევრ-კორესპოდენტი

ქუთაისის ნ. მუსხელიშვილის სახელობის ტექნიკური უნივერსიტეტი

1991-2006

დოცენტი

ქუთაისის პოლიტექნიკური ინსტიტუტი

1986 – 1991

უფროსი მასწავლებელი

ქუთაისის პოლიტექნიკური ინსტიტუტი

1985 – 1986

ასისტენტი

მოსკოვის კვების მრეწველობის ტექნოლოგიური ინსტიტუტი

1981-1984

ასპირანტი

მოსკოვის კვების მრეწველობის ტექნოლოგიური ინსტიტუტი

1981 მარტი-1981 დეკემბერი

სტაჟიორ ასისტენტი

ქუთაისის პოლიტექნიკური ინსტიტუტი

1978-1981

ასისტენტი

ქუთაისის პოლიტექნიკური ინსტიტუტი

1976-1978

სტაჟიორ-ასისტენტი

კვებისა და ქიმიური მრეწველობის სასწავლო - სამეცნიერო ინსტიტუტი

1995-1997

დირექტორის მოად-გილე დაუსწრებელი სწავლების დარგში,

საღამოსა და დაუსწრებელი სწავლების ფაკულტეტი

1990-1995

დეკანი

საღამოსა და დაუსწრებელი სწავლების ფაკულტეტი

1986-1990

დეკანის მოადგილე

სამეცნიერო პუბლიკაციები ბოლო 10 წელი

Heating and dehydration of grain and cereals at a combined energy supply

Potravinarstvo, Slovak Journal of Food Sciences. https://doi.org/10.5219/1629 ISSN 1337-0960 (online). ტ. 12 1 2018 79-90
S. Zverev, O. Sesikashvili

Modeling of urease thermal inactivation processes in soybean at high-temperature micronization

Potravinarstvo, Slovak Journal of Food Sciences. https://doi.org/10.5219/1629 ISSN 1337-0960 (online) ტ.12 1 2018 512-519
S. Zverev, O. Sesikashvili

The influence of the moisture content of raw materials on the structuring of the extrudates

Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences https://doi.org/10.5219/1189 ISSN 1337-0960 (online) ტ. 13 1 2019 898-905
D. Tsagareishvili, O. Sesikashvili, G. Dadunashvili, N. Sakhanberidze, Sh. Tsagareishvili

Enrichment of protein barley and triticale groats by adding chickpea

JFNR, Slovak Journal of Food and Nutrition Research https://www.vup.sk/en/index.php?mainID=2&navID=14 ISSN 1336-8672 ტ. 59 3 2020 202–206
S. Zverev, O. Sesikashvili, E. Pruidze

Effect of process parameters on the functional and physicochemical properties of extrudates enriched with starch-based nut flour

Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences https://doi.org/10.5219/1296 ISSN 1337-0960 (online) ტ. 14 2 2020 247-253
D. Tsagareishvili, O. Sesikashvili, D. Tavdidishvili, G. Dadunashvili, N. Sakhanberidze, Sh. Tsagareishvili

The biochemical changes in legumes during high-temperature micronization

Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences https://doi.org/10.5219/1629 ISSN 1337-0960 (online) ტ.15 2 2021 555-565
O. Sesikashvili, E. Gamkrelidze, N. Mardaleishvili, G. Dadunashvili, Sh. Tsagareishvili, G. Pkhakadze

The study on the process of dehydrating legumes during high-temperature micronzation with infrared rays

Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences https://doi.org/10.5219/1511 ISSN 1337-0960 (online) ტ. 15 2 2021 162-172
O. Sesikashvili, N. Mardaleishvili, E. Gamkrelidze, Sh. Tsagareishvil

Mathematical description of the production of extruded products

JFNR, Slovak Journal of Food and Nutrition Research https://www.vup.sk/en/index.php?mainID=2&navID=14 ISSN 1336-8672 ტ. 60 2 2021 153–160
Tsagareishvili, Davit; Sesikashvili, Otari; Tavdidish-vili, Dodo; Daduna¬shvili, Gia; Sakhan¬beridze, Nugzari; Tsagareishvili, Shalva

Modelling of moisture loss from legumes in case of infrared radiation

JFNR, Slovak Journal of Food and Nutrition Research https://www.vup.sk/en/index.php?mainID=2&navID=14, ISSN 1336-8672 ტ. 60 3 2021 195-203
O. Sesikashvili, S. Zverev, E. Gamkrelidze, N. Mardaleishvili, Sh. Tsagareishvili

Moisture Sorption by Extrusion Products Enriched with Nut Flour

ACTA scientific nutritional health (ISSN:2582-1423) ტ. 5 11 2021 127-135
Davit Tsagareishvili, Otari Sesi¬kashvili*, Dodo Tavdidishvili, Gia Dadunashvili, Nugzari Sakhanberidze, Shalva Tsagareishvili

Thermoinactivation of Urease in Lentils in Case of Infrared Radiation

JFNR, Slovak Journal of Food and Nutrition Research https://www.vup.sk/en/index.php?mainID=2&navID=14 ISSN 1336-8672 ტ. 61 2 2022 129-138
O. Sesikashvili, S. Zverev, E. Gamkrelidze, N. Mardaleishvili, Sh. Tsagareishvili

Composite grain products based on traditional cereals with the addition of lentil grits

JFNR, Slovak Journal of Food and Nutrition Research https://www.vup.sk/en/index.php?mainID=2&navID=14 ISSN 1336-8672 ტ. 61 2 2022 169-177
O. Sesikashvili, S. Zverev, E. Gamkrelidze, N. Mardaleishvili, O. Politukha

Improvement in the nutritional value of legumes through inactivation of alkaloids

JFNR, Slovak Journal of Food and Nutrition Research https://www.vup.sk/en/index.php?mainID=2&navID=14 ISSN 1336-8672 ტ. 61 4 2022 323-329
O. Sesikashvili, E. Gamkrelidze, N. Mardaleishvili, Sh. Tsagareishvili

Sugar cookie fortified with Georgian bee products

JFNR, Slovak Journal of Food and Nutrition Research https://www.vup.sk/en/index.php?mainID=2&navID=14 ISSN 1336-8672 ტ. 62 1 2023 73-81
Ts. Khutsidze, E. Pruidze, D. Tav-didishvili, O. Se-sikashvili

Aroma-active compounds of Georgian black tea infusions as determined by gas chromatography-olfactometry

JFNR, Slovak Journal of Food and Nutrition Research https://www.vup.sk/en/index.php?mainID=2&navID=14 ISSN 1336-8672 ტ. 62 2 2023 111-117
Jana Sádecká – Filip Dimitrov – Emil Kolek – Otari Sesikashvili –Ketevan Kintsurashvili – Tomáš Kuchta

Study of quality and technological parameters for the storage of greens using ionized water

Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences https://doi.org/10.5219/1895. ISSN: 1337-0960 online ტ. 17 2 2023 606-619
G. Dadunashvili, D. Tsagareishvili, O. Sesikashvili, T. Tskipurishvili, N. Sakhanberidze, Sh. Rukhadze

Mathematical model of the static mode of tunnel dehydrator for fruits as a controlled object

JFNR, Slovak Journal of Food and Nutrition Research https://www.vup.sk/en/index.php?mainID=2&navID=14 ISSN 1336-8672 ტ. 62 4 2023 335-346
A. Bardavelidze, Kh. Bardavelidze, O. Sesikashvili

Development and study of a multi-criteria optimal control algorithm for the static mode of the fruit tunnel dehydration process

JFNR, Slovak Journal of Food and Nutrition Research https://www.vup.sk/en/index.php?mainID=2&navID=14 ISSN 1336-8672 ტ. 63 №1(მარტი), 2024 ნებართვა მიღებული გვაქვს.
A. Bardavelidze, Kh. Bardavelidze, O. Sesikashvili

კვების საწარმოთა ტექნოლოგიური მოწყობილობები, (ღვინის მრეწველობა) წიგნი I, საინჟინრო გაანგარიშებები MathCad-ის გამოყენებით.

ლამბერტის აკადემიური გამომცემლობა, გერმანია (ქართულ ენაზე) ISBN: 978-620-0-62877-0б 2021
ო. სესიკაშვილი

კვების საწარმოთა ტექნოლოგიური მოწყობილობები, (საკონდიტრო პროდუქტების მრეწველობა) წიგნი IV, საინჟინრო გაანგარიშებები MathCad-ის გამოყენებით

აწსუ გამომცემლობა, ქუთაისი, 2018
ო. სესიკაშვილი, ზ. ჯაფარიძე

ლაბორატორიული სამუშაოები კვების საწარმოთა ტექნოლოგიური მოწყობილობების კურსში

აწსუ გამომცემლობა, ქუთაისი, 2018
ო. სესიკაშვილი

პრაქტიკული სამუშაოები კვების საწარმოთა ტექნოლოგიური მოწყო-ბილობების კურსში

აწსუ გამომცემლობა, ქუთაისი, 2018
ო. სესიკაშვილი, დ. ცაგარეიშვილი

სამაცივრო საწარმოთა მოწყობილობები II ნაწილი. მეთოდური მითითება ლაბორატორიული სამუშაოების შესასრულებლად

აწსუ გამომცემლობა, ქუთაისი, 2018
ო. სესიკაშვილი, დ. ცაგარეიშვილი

სამაცივრო საწარმოთა მოწყობილობები I ნაწილი. მეთოდური მითითება ლაბორატორიული სამუშაოების შესასრულებლად.

აწსუ გამომცემლობა, ქუთაისი, 2018
ო. სესიკაშვილი, დ. ცაგარეიშვილი

სოია. გადამუშავება და გამოყენება. მონოგრაფია

ლამბერტის აკადემიური გამომცემლობა, გერმანია. ISBN: 978-613-8-18491-1 (რუსულ ენაზე).
ს. ზვერევი, ო. სესიკაშვილი, ი. ბულახი

კვების საწარმოთა ტექნოლოგიური მოწყობილობები, (პურისა და პურპროდუქტების მრეწველობა) წიგნი III, საინჟინრო გაანგარიშებები MathCad-ის გამოყენებით.

აწსუ გამომცემლობა, ქუთაისი, 2017
ო. სესიკაშვილი, ზ. ჯაფარიძე

კვების საწარმოთა ტექნოლოგიური მოწყობილობები, (ალაოსა და ლუდის მრეწველობა) წიგნი II, საინჟინრო გაანგარიშებები MathCad-ის გამოყენებით.

აწსუ გამომცემლობა, ქუთაისი, 2016
ო. სესიკაშვილი

თეთრი ცერცვის მარცვლების პირველადი გადამუშავება

აწსუ გამომცემლობა, ქუთაისი, 2016
ს. ზვერევი, ო. სესიკაშვილი

კვების საწარმოთა ტექნოლოგიური მოწყობილობები, (ღვინის მრეწველობა) წიგნი I, საინჟინრო გაანგარიშებები MathCad-ის გამოყენებით.

აწსუ გამომცემლობა, ქუთაისი, 2015
ო. სესიკაშვილი

კაკლოვანები-თვისებები, გადამუშავება, გამოყენება. მონოგრაფია.რუსულ ენაზე. https://www.morebooks.shop/shop-ui/shop/product/978-613-9-89854-1

ლამბერტის აკადემიური გამომცემლობა, გერმანია ISBN: 978-613-9-89854-1
ო. სესიკაშვილი, ს. ზვერევი, ი. ბერულავა

სამაცივრო მოწყობილობების ექსპლუატაცია, რემონტი და მონტაჟი. მეთოდური მითითება ლაბორატო¬რიული სამუშაოების შესასრულებლად.

აწსუ გამომცემლობა, ქუთაისი, 2013
დ. ცაგარეიშვილი. ო. სესიკაშვილი.

სამაცივრო საწარმოთა მოწყობილობები. დამხმარე სახელმძღვანელო

აწსუ გამომცემლობა, ქუთაისი, 2013
ო. სესიკაშვილი, დ. ცაგარეიშვილი

სამეცნიერო კონფერენციები

სახამებლის ფუძეზე წარმოებული კაკლოვანი კულტურების ფქვილით გამდიდრებული ექსტრუზიული პროდუქტების ბიოლოგიური და კვებითი ღირებულებების მახასიათებლები

2021 24-25 ივნისი
საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია: ,,ინოვაციური პროცესები და ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

სახამებლის ფუძეზე წარმოებული კაკლოვანი კულტურების ფქვილით გამდიდრებული ექსტრუზიული პროდუქტების ფიზიკო-ქიმიური შედგენილობა და ენერგეტიკული ღირებულება

2021 24-25 ივნისი
საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია: ,,ინოვაციური პროცესები და ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

მაღალტემპერატურული მიკრონი-ზა¬ციის პარამეტრების გავლენა ზოგიერ¬თი პარკოსანის ბიოქიმიურ მახასია¬თებლებზე

2021 24-25 ივნისი
საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია: ,,ინოვაციური პროცესები და ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

ზოგიერთი პარკოსანი კულტურების თბური დამუშავების პროცესის შესწავლა ინფრაწითელი სხივებით მიკრონიზაციის დროს.

2020 თებერვალი
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,კვების პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

კაკლოვანი კულტურების ფქვილით გამდიდრებული ექსტრუდატების კვებითი ღირებულების და ფიზიკო-ქიმიური შედგენილობის ანალიზი

2020 თებერვალი
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,კვების პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

Обогащение крупы из тритикале бобовыми культурами для улучшения качества белка

2020 თებერვალი
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,კვების პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

დისპერსიული სისტემის კლეისტე - რიზაციის ტემპერატურის განსაზ- ღვრის სტენდი

2020 20-21 თებერვალი
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,კვების პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

Улучшение свойств ядер фундука термообработкой

5–7 сентября 2017
Международная научно- практическая конференция «Инновационные аспекты развития оборудования пищевой и гостиничной индустрии в условиях современности» г. Харьков-Мелитополь– Кирилловка, Украина

თხილის თერმული დამუშავება ინფრაწითელი სხივებით

26-27.11. 2016
საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია ,,კვების პროდუქტების ხარისხის გაუმჯობესების პრობლემები საქართველო, თბილისი

სამაცივრე საკნების სანი¬ტა¬რულ-ჰიგიენური დამუშა¬ვება ,,მკვდარი” წყლის საშუალებით

26-27.11. 2016
საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია ,,კვების პროდუქტების ხარისხის გაუმჯობესების პრობლემები საქართველო, თბილისი

ბოსტნეულისა და ხილის შენახვის შედარებითი ანალიზი ,,მკვდარი“ და ,,ცოცხალი“ წყლების გამოყენების დროს.

19-20.05. 2016
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,თანამედროვე საინჟინრო ტექნოლოგიები და გარემოს დაცვა“, საქართველო, ქუთაისი

Производство экструдатов пористой макроструктуры с наполнителем из ореховой муки

8–11 сентября 2015
Международная научно- практическая конференция «Инновационные аспекты развития оборудования пищевой и гостиничной индустрии в условиях современности» г. Мелитополь– Кирилловка, Украина

სახამებლისშემცველი ნედ¬ლეულის ფუძეზე კაკლოვა¬ნი კულტურების ფქვილით გამდიდრებული ახალი, ფუნქციონალური დანიშნუ¬ლე¬¬ბის ექსტრუზიული პროდუქტების წარმოება.

18 აპრილი- 2015
საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია ,,კვების მრეწველობის ტექნოლოგიური პროცესების და მოწყობილობების პრობლემები“, საქართველო, თბილისი

თეთრი ცერცვის მარცვლის მაღალტემპერატურული მიკრონიზაცია

17 აპრილი- 2015
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,ფუნქციონალური დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების ინოვაციური ტექნოლოგიები“, საქართველო, ქუთაისი

მწვანილის შენახვის ოპტიმალური რეჟიმების დადგენა კონდიცირებულ გარემოში

17 აპრილი- 2015
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,ფუნქციონალური დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების ინოვაციური ტექნოლოგიები“, საქართველო, ქუთაისი

მწვანილის შენახვის ოპტიმალური რეჟიმების დადგენა კომბინირებულ გარემოში

17 აპრილი- 2015
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,ფუნქციონალური დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების ინოვაციური ტექნოლოგიები“, საქართველო, ქუთაისი

მწვანილის შენახვისა და ტრანს-პორტირების შესაძლებ¬ლობის კვლევა და ოპტიმალური რეჟიმე¬ბის დადგენა გაცივებულ გარემოში

28-29 ნოემბერი 2014
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,მეცნიერება და ინოვაციური ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

მწვანილის შენახვისა და ტრანსპორტირების შესაძლებლობის კვლევა და ოპტიმალური რეჟიმების დადგენა ინერტულ გარემოში

28-29 ნოემბერი 2014
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,მეცნიერება და ინოვაციური ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

თეთრი ცერცვის მარცვლის გაპრიალება

ივნისი- 2014
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,კვების პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

არაქისის დაქუცმაცება

ივნისი- 2014
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,კვების პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

თერმოპლასტიკური ექსტრუზიის პროცესის პარამეტრების გავლენა ექსტრუდატების ფუნქციონალურ თვისებებზე

ივნისი- 2014
საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია ,,კვების პროდუქტების წარმოების აქტუალური პრობლემები და თანამედროვე ტექნოლოგიები“ საქართველო, ქუთაისი

მწვანილის შენახვისა და ტრანსპორტირების პროცესის კვლევა.

25-26 მაისი 2013
მე-2 საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია ,,ენერგეტიკა: რეგიონალური პრობლემები და განვი-თარების პერსპექტივები. საქართველო, ქუთაისი

ბურღულის შრობა კერამიკული ინფრაწითელი გამომსხივებელის ქვეშ.

25-26 მაისი 2013
მე-2 საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია ,,ენერგეტიკა: რეგიონალური პრობლემები და განვი-თარების პერსპექტივები. საქართველო, ქუთაისი

არაწრფივი სითბოსცვლის ოპტიმა¬ლური მართვა დინამიური პროცესების დისპერსიულ გარემოში

11-13. 10. 2018
საქართველოს მექანიკოსთა კავშირის IX ყოველწლიური საერთაშორისო კონფერენცია, საქართველო, ქუთაისი

პარკოსან კულტურებში ტენის ცვლილე¬ბის პროცესის მათემატიკური მოდელი

26-29.08 2020
საქართველოს მექანიკოსთა კავშირის XI ყოველწლიური საერთაშორისო კონფერენცია, საქართველო, ბათუმი

ლობიოს მარცვალში მაღალტემპერა¬ტუ-რული მიკრონიზაციის მეთოდით ურე-აზას თერმოინაქტივაციის პროცესის მათემატიკური მოდელი

09-11.09. 2021
საქართველოს მექანიკოსთა კავშირის XII ყოველწლიური საერთაშორისო კონფერენცია, საქართველო, ქუთაისი

პროექტები და გრანტები

მწავანილის შენახვისა და ტრანსპორტირების შესაძლებლობის კვლევა და ოპტიმალური რეჟიმების დადგენა

09. 2013-06. 2014
შიგასაუნივერსიტეტო გრანტი №30, №ATSU-2013/30. აკაკი წერეთლის სახემწიფო უნივერსიტეტი

თანამედროვე პროფესიული კადრების მომზადება კვების პროდუქტების გადამამუშავე¬ბელი საწარმოებისათვის

2013
ათასწლეულის გამოწვევის კორპორაცია (MCC)

№GNSF/STO8/7-493, ხორცის და ხორცპროდუქტების გადამუშავების უნარჩენო ტექ¬ნო¬ლოგიების კვლევა ფუნქციონა¬ლური და სხვა დანიშნულების კვების პროდუქტების წარმოების მიზნით.

2010-2011
შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი

FR–18-16641, კაკლოვანი კულტურების ფქვილით გამდიდრებული ექსტრუზიული პროდუქტების წარმოების პროცესის კვლევა.

2019–2021
შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი

FR–19-8531, ზოგიერთი პარკოსანი კულტუ¬რე-ბიდან მაღა¬ლ¬¬¬ტემპერატურული მიკრონიზა¬ციის მეთოდით გაზრდილი კვებითი ღირე¬ბულების პროდუქ¬ტების მიღების პროცესის კვლევა.

2020-2022
შოთა რუსთაველის საქართველოს ეროვნული სამეცნიერო ფონდი

ტრენინგები და სემინარები

გარემოს დაცვისა და ეკოლოგიის სამინისტრო

2013
სემინარი ,,მონრეალის ოქმის ვალდებულებათა ხელშეწყობის პროექტი“; შეხვედრა სამაცივრო, კრიოგენული ტექნიკის და ჰაერის კონდიციონირების სფეროს წარმომადგენლებთან

საქართველოს გარემოსა და ბუნებრივი რესურსების სამინისტრო და გაეროს განვითარების პროგრამა UNDP.

10-14 ნოემბერი 2014
სამაცივრო და ჰაერის კონდიცირების დარგის პრობლემები თანამედროვე პრაქტიკაში.

განათლების ხარისხის განვითარების ეროვნული ცენტრი.

27.09-06.10, 2015
პროფესიულ კვალიფიკაციათა განვითარების ხელშეწყობის პროგრამა ,,პროფესიული მოდუ¬ლური საგანმანათლებლო პროგრამების შემუ¬შა¬ვება“

დამატებითი ინფორმაცია

2004–2008 სტუდენტთა საერთაშორისო სააგენტო (სტუდენტთა და მოქალაქეთა დასაქმება დიდ ბრიტანეთში) 2020-მიმდინარე - დირექტორი # საერთაშორისო კონფერენციის ,,კვებისა და სასტუმროს ინდუსტრიის ტექნოლოგიური მოწყობილობების განვითარების ინოვაციური ასპექტები თანამედროვე პირობებში“ შრომების სამეცნიერო ჟურნალი. ხარკოვი, 2015, 2017, 2019. - სარედაქციო კოლეგიის წევრი# 2018 - რუსეთის ფედერაციის საბუნებისმეტყველო მეცნიერებათა აკადემია, საერთაშორისო ეკოლოგიური პრემია, რუსეთის ფედერაციის მეცნიერთა ჯგუფთან ერთად – კვების ეკოლოგიურად უსაფრთხო საქონელი და პროდუქტები. (მოგვენიჭა I ხარისხის ლაურეატის დიპლომი და მედალი) - მკვლევარი. რუსეთის ფედერაცია, მოსკოვი.# 2010-2012 პროფესიული პროგრამა, IV საფეხური, კვების წარმოების მანქანების ოპერატორი - ხელმძღვანელი# 2011-2012 პროფესიული პროგრამა, V საფეხური, კვების წარმოების მანქანების ოპერატორი - ხელმძღვანელი# 2007-2014 საბაკალავრო პროგრამა, მანქანათმშენებლობა, ხელმძღვანელი # 2014-დღემდე საბაკალავრო პროგრამა, კვების ინდუსტრიის ინჟინერია, საწარმოო პროცესების და მანქანების მართვა. ხელმძღვანელი # აკაკი კაკაურიძე, ელექტროწიდური გადადნობის ღუმელის არადნობადელექტროდებიანი კრისტალიზატორის კონსტრუქციის დამუშავება და კვლევა საშემდუღებლო საელექტროდე მასალების მიღების მიზნით - ექსპერტი# მეგი აფრიდონიძე წყლის გაწმენდის ელექტრომემბრანული პროცესების სრულყოფა - ექსპერტი# 2021 ინფაქტ-ფაქტორის მქონე სამეცნიერო ჟურნალში გამოქვეყნებული სტატიის პირველი რეცენზენტი# 2022 ინფაქტ-ფაქტორის მქონე სამეცნიერო ჟურნალში გამოქვეყნებული სტატიის პირველი რეცენზენტი# 2023 ინფაქტ-ფაქტორის მქონე სამეცნიერო ჟურნალში გამოქვეყნებული სტატიის პირველი რეცენზენტი# 2008-2012 უნივერსიტეტის წარმომადგენლობითი საბჭოს წევრი# 2010 - დღემდე. ფაკულტეტის სადისერტაციო საბჭოს წევრი #. მყავს მეუღლე, ორი ვაჟი და ხუთი შვილიშვილი # ავტომობილის მართვის მოწმობა - B კატეგორიის